Wat doen we

Gezinnen:

 Heb je het gevoel te weinig tijd te hebben voor je kind(eren)? 

Is het moeilijk om met elkaar te praten? 

Is je kind soms opstandig en weet je niet goed wat te doen? 

Het is tegenwoordig niet eenvoudig om je plekje te vinden als kind of tiener. En als ouder is het ook niet makkelijk om te weten hoe je je kinderen het best opvoedt. Hoe onze ouders het deden is niet meer de maatstaf, want de maatschappij is zo drastisch veranderd. 

Hoe moet het met schermtijd? Social media? School? Hoe bereid ik mijn kind voor op toekomst? Dit zijn belangrijke vragen waar je niet altijd een antwoord op vindt. 

Daarbij kan ik jou helpen. Als gezinscoach ondersteun ik gezinnen in hun opvoeding. Samen gaan we op zoek naar wat voor jullie werkt.  Waar het misloopt, welke situaties zich voordoen, wat jullie krachten zijn.  We analyseren het gedrag en de reacties. We trachten de connectie weer te verbeteren. Niet ieder gezin is hetzelfde, daarom ga ik persoonlijk te werk. 

We starten met een kortdurend traject van drie maanden. Hier voorzien we een vijf a zes contact momenten. Afhankelijk van jullie noden en de situatie kunnen we dit sneller of langzamer laten verlopen.   

Lijkt jullie dit iets? Neem dan zeker contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Maak een afspraak.

Jongeren: 

Merk je dat je tiener gepest wordt? 

Lopen de ruzies thuis de spuigaten uit 

Gaat het niet goed op school? 

De pubertijd is een belangrijke fase in het leven waarin je je eigen identiteit vormt. De druk is groot om leuke vrienden te vinden, goed te presteren op school, er leuk uit te zien. Neem daar nog de druk van buitenaf bij, zoals internet en social media, en het is geen wonder dat vele jongeren geen blijf met zichzelf weten. Als ouders sta je vaak machteloos langs de de zijlijn te kijken. Zit je soms ook met je handen in het haar over de aanpak van je tiener? Dan kan ik als jongerencoach helpen om jouw kind en jullie als gezin te ondersteunen bij deze belangrijke fase in het opgroeien.  

Samen met jouw tiener ga ik op zoek naar hun gedachten en emoties en breng ik orde in de chaos.  We kijken met verschillende brillen naar bepaalde gebeurtenissen en situaties waardoor deze anders gaan aanvoelen. We leren handvaten waarmee we positief de toekomst tegemoet treden. We gaan ook op zoek naar hun talenten en brengen deze in kaart. Regelmatig kan jouw zoon of dochter deelnemen aan gespreksgroepen samen met andere jongeren. Zo leren ze van elkaar en voelen ze zich niet alleen.  

Naast het werk met de jongere, richten we onze aandacht ook op de gezinssituatie. We kijken naar de opvoedingsstijl en waar het thuis soms moeilijk verloopt. We praten, met de ouders, met zus en broer en desgewenst ook met anderen die vaak in contact staan met de jongere. Ook daar reiken we handvaten aan voor de toekomst, voor thuis, voor de school, … 

Een traject is steeds op maat en varieert in duur en intensiteit.   

Willen jullie graag wat ondersteuning in de opvoeding van je tiener(s)? Neem dan zeker contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Maak een afspraak.