Retromountainbikes en omgebouwde fietsen die rocken

Rockabike is een verhaal dat enkele jaren geleden startte toen mijn eigen mountainbike onherstelbaar stuk was. In plaats van een nieuwe te kopen, maakte ik met het gereedschap van de grootvader van mijn vrouw – fietsenmaker Vanstreels uit Godsheide – van drie oude fietsen mijn eigen, gepimpte retromountainbike. Het resultaat? Een mountainbike die me heel wat complimenten opleverde. En … het heilige vuur in mij was aangewakkerd. Sleutelen aan retrofietsen werd mijn passie!

 

Oud wordt nieuw

Ik was echt gefascineerd en verslond alle online- en offlinelectuur die ik kon vinden over het onderwerp. Ik vind het fantastisch om een oude fiets op te knappen en weer hedendaags te maken. Na een tijdje had ik zo veel fietsen van het containerpark gered, dat ik met plaatsgebrek te maken kreeg. Toen ontstond het idee om mijn creaties te verkopen en unieke retromountainbikes voor anderen te maken. Rockabike was geboren.

 

What’s in a name?

Rockabike verwijst naar het rock-’n-rollgehalte van een unieke retromountainbike. Een hippe retrofiets en stalen ros waarmee je de dagelijkse files kunt omzeilen. Kortom: een retromountainbike van Rockabike koppelt cool, flair en esthetiek aan praktisch comfort.

 

Bike conversions

De dankbare blik en de glimlach van mijn klanten als ze hun retromountainbike zien, schenkt mij altijd veel voldoening. Zo veel zelfs dat ik er graag meer van wilde. Daarom besloot ik om ook bike conversions te doen. Een goede beslissing, want een klassieke mountainbike omtoveren tot een fiets voor dagelijks gebruik, of een ordinaire damesfiets een complete make-over geven, is gewoon heel leuk!

 

Wil je meer weten over het Rockabike-verhaal? Of heb je interesse in een unieke, hippe retromountainbike of omgebouwde fiets? Neem dan zeker contact op.